Венета Харизанова е в топ форма , благодарение на индивидуална диета и редовен фитнес. Каква е диетата на Венета Харизанова , с която звездата поддържа перфектната си фигура?
Диетата на Венета Харизанова – примерно меню
Закуска
1 вариант: Елда или овесени ядки до 4 супени лъжици с добавени малко (20-30 г) сушени плодове (може да е сварена с малко подсолена вода). Може да се ползва течен подсладител Xylitol.
2 вариант: Киноа или амарант до 4 супени лъжици с добавени малко (20-30 г) сушени плодове; 150 мл овесено или оризово или смесено и със соя мляко.
диетата на венета харизанова3 вариант: Царевични сухари до 5 броя; зеленчук по желание.
4 вариант: Екструдиран ориз до 5 броя, зеленчук по желание.
Обяд
1 вариант: Пилешко филе или бон филе, биволско, заешко, агнешко или пуешко до 250 г; салата от краставици, маруля, рукола, айсберг, ряпа, репички, чушки (зелени и червени), пресен и глава лук (бял и червен).
2 вариант: Пилешка супа . Салата от краставици, маруля, рукола, айсберг, ряпа, репички, чушки (зелени и червени), пресен и глава лук (бял и червен). Салатата е по избор от някои от изброените зеленчуци до 250 г. Подправя се със зехтин и лимонов сок. Ориз: 2 топки варен ориз (70 г преди варене/4 супени лъжици с връх) в дните с тренировка, а в дните без тренировка - наполовина.
3 вариант: Cottage cheese 150 г. Салата от краставици, маруля, рукола, айсберг, ряпа, репички, чушки (зелени и червени), пресен и глава лук (бял и червен). Салатата е по избор от някои от изброените зеленчуци до 250 г. Подправя се със зехтин и лимонов сок. Ориз: 2 топки варен ориз (70 г преди варене/4 супени лъжици с връх) в дните с тренировка, а в дните без тренировка – наполовина.
Следобяд
Ябълка, круша или киви 150 г. Ядки: бадеми, орехи, лешници 30 г.
Вечеря:
1 вариант: Риба на скара, пара или фолио: морска, прясна до 250 г. Салата по избор от някои от изброените зеленчуци до 250 г или задушени зеленчуци: аспержи, броколи, карфиол, брюкселско зеле, китайско зеле, лук, тиквички, чушки, зелен боб и т.н. до 300 г. Максимум три пъти седмично и да е прясна!
2 вариант: Едно цяло яйце и 3-6 белтъка. Салата по избор от някои от изброените зеленчуци до 300 г. или задушени зеленчуци: аспержи, броколи, карфиол, брюкселско зеле, китайско зеле, лук, тиквички, чушки, зелен боб и т.н. о 300 г.
3 вариант: Постно ястие приготвено с малко мазнина и сол (без картофи, бял боб, зелен грах и леща): супа, яхния, задушени зеленчуци и т.н. Поне един пьт седмично!
4 вариант: Паста, спагети, но без доматен сос.
Към салатите вечер се добавя по една чаена лъжица натрошено ленено семе !