Как правилно да замразим ягодите, така че да са като току-що откъснати, вместо пихтиеста маса:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как правилно да замразим ягодите, така че да са като току-що откъснати, вместо пихтиеста маса:
8284
Снимков материал: pixabay.com
Как правилно да замразим ягодите, така че да са като току-що откъснати, вместо пихтиеста маса:

Сигурно и вие сте опитвали да замразите ягоди, за да си имате във фризера от този вкусен плод цяла зима. Да, обаче ягодите, след като се размразят, не приличат на пресните и сочни току-що откъснати плодове.

По-скоро напомнят спаружена маса, плуваща в розова течност. Днес ще ви научим как правилно да замразите ягодите , за да запазят качествата и външния си вид при изваждането им от фризера.

Как правилно да замразим ягодите

замразяване на ягоди

Измийте ягодите на порции и ги разстилайте върху хартиена кърпа, за да се отцедят напълно от влагата и да изсъхнат добре.

След това почистете дръжките и "опашките" и разрежете всяка ягода наполовина.

Разпределете ягодите в подходящ контейнер на един слой с разреза нагоре, поръсете добре със захар, а отгоре подредете втори слой с разреза надолу. Поръсете отново добре със захар.

Покрийте предварително контейнера с опаковъчно фолио или плик за замразяване и след като подредите ягодите, завържете добре плика. Поставете във фризера.

След 2 дни извадете торбичките с ягоди от контейнера и ги поставете във фризера.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft