Как се използва уасаби
Прясно настърганият корен може да се използва по същия начин както обикновения хрян. Уасабито е много по-лют и парещ на вкус в сравнение с хряна, но със специална щипка горчивина. В Европа прясно Уасаби е трудно да се намери по магазините, по-скоро може да откриете този японски лют корен под формата на прах, който в съчетание с вода образува гъста паста.Също може да откриете Уасаби готово за ползване под формата на паста в тубички.
В Японската кухня, коренът уасаби може да се открие смесен със соев сос, идеален за потапяне на суши и сашими.
Уасабито, комбинирано със соев, сос джинджифил, чесън и пресен кориандър като марината за риби и пържоли.
В японските рецепти "за смелите" се предлага уасаби за вкусно месо и сос за сирена.
В комбинация с майонеза, уасабито е изключително вкусно с яйца и студени меса.