Какво представлява уасаби-японски хрян

вход през zajenata.bg
44669
Как се използва уасаби

Как се използва уасаби

Прясно настърганият корен може да се използва по същия начин както обикновения хрян. Уасабито е много по-лют и парещ на вкус в сравнение с хряна, но със специална щипка горчивина. В Европа прясно Уасаби е трудно да се намери по магазините, по-скоро може да откриете този японски лют корен под формата на прах, който в съчетание с вода образува гъста паста.Също може да откриете Уасаби готово за ползване под формата на паста в тубички.
В Японската кухня, коренът уасаби може да се открие смесен със соев сос, идеален за потапяне на суши и сашими.
Уасабито, комбинирано със соев, сос джинджифил, чесън и пресен кориандър като марината за риби и пържоли.
В японските рецепти "за смелите" се предлага уасаби за вкусно месо и сос за сирена.
В комбинация с майонеза, уасабито е изключително вкусно с яйца и студени меса.
 

1
2
3 4 5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft