Как се пече месо във вода САМО с 1 супена лъжица олио - става мозък, все едно сте го пекли на сач!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се пече месо във вода САМО с 1 супена лъжица олио - става мозък, все едно сте го пекли на сач!
Как се пече месо във вода САМО с 1 супена лъжица олио - става мозък, все едно сте го пекли на сач!
6234
Източник: За Жената
Как се пече месо във вода САМО с 1 супена лъжица олио - става мозък, все едно сте го пекли на сач!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Страхотна рецепта за печено телешко месо само със сол. Използва се само една супена лъжица олио за намазване на тавата и малко вода, за да стане сочно.

Следвайте рецептата и ще ядете Крехко телешко печено , което ще има вкус на месо на скара.

Месото се пече общо 1 час и 45 минути или в зависимост от големината на месото. Получава се все едно сте го пекли на сач.

Крехко телешко печено на фурна

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

  • 2 кг телешко месо с кост (от врата)
  • 1 супена лъжица олио
  • сол на вкус
  • около 300 мл вода, които се добавят постепенно

крехко телешко

Снимка: YouTube

ПРОЦЕДУРА:

Включете фурната на 200 градуса. Намажете дъното на съда, в който ще се пече месото с една супена лъжица олио.

Ако месото е хубаво парче, може да го оставите цяло или да го нарежете на две-три по-малки парчета.

Посолете го от всички страни и втрийте добре солта, за да проникне в месото. Сложете месото в купата, долейте половин чаша вода и похлупете съда, след което го сложете да се пече.

сурово телешко

Снимка: YouTube

След половин час проверете месото, долейте още малко вода, за да не остане сухо и да не загори, покрийте отново с капак и върнете да се пече на леко намалена температура (на 180 градуса или зависи от фурната ви) .

След още половин час месото трябва леко да се зачерви отгоре, затова внимателно го обърнете, за да се изпече и другата страна. (Т.е. след около час печене го обърнете и добавете още малко вода).

Отново се захлупва и се връща да се пече за 15 минути, след което се изважда и отново се обръща, като при нужда се долива още малко вода.

сочно телешко печено

Снимка: YouTube

Покрива се и се връща да се пече още 15 минути. След като мине този период, капакът се маха, течността в съда се излива или се долива още малко вода, така че ако не се зачерви, се връща да се пече още 10 минути без капак.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft