Как се пече месо наобратно: тайната, за да стане сочно, крехко и с хрупкава коричка
6 Декември 2018
11851
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всеки знае как се пече парче месо - първо се маринова, а после се пъха във фурната. Е, днес ще направим всичко наобратно, при това резултатът ще надмине всички очаквания!
За да стане печеното крехко и сочно , ето как да го приготвите:
Сочно печено месо "наобратно"
ПРОДУКТИ:
- 700 гр.месо
- 5 супени лъжици растително масло
- 2 супени лъжици сок от нар
- 5 супени лъжици соев сос
- 5 скилидки чесън
ПРИГОТВЯНЕ:
- По този начин можете да приготвите всякакво месо по ваш вкус. Първо трябва да "жарнете" месото на тиган. Запечатайте го от всички страни, като добавите малко масло/олио в тигана. Това е необходимо, така че по време на печенето сокът да не изтича от месото.
- След това пъхнете месото в предварително загрятата фурна. Ако е свинско, ще отнеме 25 минути, а ако говеждо месо - 15.
- Докато месото се пече, подгответе марината. Смесете сока от нар с растителното масло и соевия сос, добавете любимите си подправки и сол на вкус. След това счукайте чесъна и го добавете в сместа. Оставете маринатата да престои.
- Извадете месото от фурната и веднага го залейте с марината. Сега трябва да го оставяте да се маринова цяла нощ или дори по-дълго. Също така не забравяйте няколко пъти да го обърнете, така че марината да се абсорбира равномерно. Ето и готовото месо:
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари