Как се пече цяло пиле, за да сте като на грил от магазина- само мажете с тази съставка и бутате във фурната

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се пече цяло пиле, за да сте като на грил от магазина- само мажете с тази съставка и бутате във фурната
Как се пече цяло пиле, за да сте като на грил от магазина- само мажете с тази съставка и бутате...
56292
Как се пече цяло пиле, за да сте като на грил от магазина- само мажете с тази съставка и бутате във фурната
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Как се пече цяло пиле ? Ако се замислите, няма нищо по-лесно: просто мажете с подправка и слагате във фурната. Но тогава никога няма да можете да постигнете едновременно сочно месо и златистокафява кора. Поне не толкова добра, колкото на купешките

Тук ще намерите два трика за печене на пиле наведнъж. На първо място, средно голямо пиле трябва да се накисва в подсолена вода. И преди печене, трябва да настържете масло. Някога печено пиле се маже в олио ? Ако направите така, тогава ще се изпече с най-вкусната коричка.

Съставки

Масло 50 гр

Вода 1,5 л

Сол 4,5 с.л. 

Червен пипер 1,5 ч.л.

Подправка за пиле на вкус

Черен пипер (смлян) вкус

ябълки 3 бр.

 

Подготовка

Разтворете посоченото количество сол във вода и накиснете пилето в нея. Пилето трябва да бъде напълно покрито, така че ако случаят не е такъв, добавете вода и сол в подходящото съотношение. Сложете чиния  и оставете пилето в хладилника за 8 часа.


Извадете пилето и го подсушете. Напълнете го с парчета ябълки


Направете пикантна намазка: Комбинирайте омекотеното масло с червен пипер и подправки за пиле. Може и с е готова смес. Можете да добавите кориандър, куркума, чесън на прах. Разпределете подправеното масло върху пилето. 


Печете пилето за 2 часа във фурна, загрята до 180 градуса

В нашата рецепта ябълките се използват за пълнене, но тук изобщо не са необходими. Можете да ги замените с ориз, сушени плодове или подправки. Препоръчваме също така, когато печете, да сложите пилето върху картофи или ориз, за ​​да получите ароматна гарнитура, напоена със сок. Дано тази проста  рецепта се превърне в една от любимите ви.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft