Разтворете маята в 100 мл топло прясно мляко заедно със захарта и няколко щипки брашно. Оставете я да шупне. През това време пресейте брашното в дълбок съд и в средата му оформете кладенче. Вътре изсипете останалото прясно мляко, киселото мляко, олиото, яйцето, шупналата мая и солта. Замесете умерено меко тесто, като постепенно вземате от брашното по стените на съда. Оформете тестото на топка и го оставете да втаса. Щом удвои обема си, премесете и разделете на 3 топки. Всяко топка разточете на обла кора и я намажете добре с олио, след което подредете получените кори една върху друга. В средата на горната кора поставете чаша с отвора надолу и нарежете кората на 8 сектора (скосени отгоре триъгълника), започвайки от ръба на чашата. Всеки сектор нарежете на още 3 части, след което ги сплетете, като подвивате краищата им отдолу. Така оформената пита оставете за 20 мин. в тавата, след което намажете с разбит с малко олио жълтък и поръсете сусам. Печете 45 мин. в загрята фурна.
Автор: lakomnik.bg