Как се прави захаросан джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как се прави захаросан джинджифил
8400
Снимков материал: pixabay.com
Как се прави захаросан джинджифил

Необходими продукти:

200 грама пресен корен джинджифил

200 грама захар на пясък

2,5 чаени чаши вода

Начин на приготвяне:

Обелете джинджифила , нарежете го на парчета - кръгли или продълговати. Сложете го в подходящ съд и залейте с вода, колкото да се покрие напълно.

Нека се вари в продължение на 40 - 60 минути (докато омекне).

През това време направете сироп. Разтворете захарта във водата и сложете да кипне.

Отцедете останалата течност от готовия джинджифил с помощта на гевгир. Може да я използвате за направата на чай, например, но е необходимо да се разреди с вода в съотношение 1:1 (може и повече вода да използвате), защото отварата е остра.

Изсипете джинджифила в сиропа и варете на силен огън, докато коренът попие сладостта и стане прозрачен. След това внимателно (горещ е) оваляйте парчетата в захар на пясък и подредете върху хартия, за да се изсушат.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft