Как се прави ИСТИНСКА домашна бита сметана с вкус на най-вълшебния ванилов сладолед! С нея всичко е по-вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се прави ИСТИНСКА домашна бита сметана с вкус на най-вълшебния ванилов сладолед! С нея всичко е по-вкусно:
Как се прави ИСТИНСКА домашна бита сметана с вкус на най-вълшебния ванилов сладолед! С нея всичко...
16904
Как се прави ИСТИНСКА домашна бита сметана с вкус на най-вълшебния ванилов сладолед! С нея всичко е по-вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашната бита сметана е изключително кремообразна и пухкава, направо декадентска по степента на удоволствие, която ви доставя, и има вкус като на най-добрия ванилов сладолед. Истинската бита сметана не съдържа никакви консерванти, оцветители, добавки или изкуствени аромати. Тази бита сметана е перфектната кремообразна добавка за десерти и топли напитки. Приготвя се много бързо, за по-малко от 10 минути.

Всички знаем, че всичко, което се приготвя у дома е много по-вкусно, а битата сметана е една от най-честите съставки за торта, която се купува готова, защото много хора смятат, че приготвянето на домашна бита сметана е много сложно.

Всъщност имате нужда само от една съставка, за да направите най-добрата сметана, но съставките, които добавяте към нея, придават на сметаната нейния аромат и вкус. А именно необходима ви е сладкарска (сладка) сметана, която всъщност е млечен продукт, получен чрез частично отделяне на мазнината от млякото.

домашна сметана

Думата "сладко" не трябва да ви обърква и да ви подсказва, че този продукт е сладък, тя е само за да разграничите този крем от заквасената сметана, която има съвсем различен вкус и консистенция. Истинската "сладка сметана" има неутрален вкус, но може да се намери и подсладена.

Има и течна - неутрална сметана, която се използва само за готвене, но не се използва за приготвяне на бита сметана. Освен това понякога рецептите се провалят, когато се използва заквасена сметана на растителна основа. За да приготвите най-добрата сметана, използвайте само истинска животинска млечна сметана (четете в съставките на продукта).

СЪВЕТ: Имайте предвид, че при разбиването обемът на сметаната ще се удвои, затова използвайте по-дълбока купа за разбиване. Също така кремът трябва да е добре охладен, а за да се оформи по-бързо пухкава консистенция, е най-добре сложете купата, в която ще се разбива за 15 минути във фризер.

РЕЦЕПТА: Самата процедура всъщност е много лесна и проста. Изсипете студената сметана в студена купа и започнете да разбивате с миксера. След няколко минути разбиване кремът ще започне да се сгъстява. В класическите рецепти се добавят пудра захар и екстракт от ванилия, но ако искате още по-красив аромат, добавете мед или сироп от агаве или друг течен подсладител.

Има три етапа на разбиване: Когато кремът се сгъсти като разтопен сладолед например, тогава се добавят аромати като ванилия, подсладител, канела, шоколад и други подобни. В тази консистенция битата сметана е перфектна за използване като топинг на пайове, торти, сладоледи и др.

разбиване сметана

Ако продължите да разбивате, битата сметана ще се сгъсти още повече и ще получите твърда консистенция, но достатъчно мека и пенлива, за да можете да я използвате за украса на плодови салати и различни десерти. Когато от бъркалките на миксера започнат да излизат ивици, скоростта трябва да се намали, тъй като разбиването е приключило.

разбита сметана

Веднага щом разбитата сметана стане достатъчно плътна и започне да залепва по бъркалките, спрете разбиването, защото е готова. Ако продължите да разбивате, ще започнат да се образуват зърна мазнина и ще започне процесът на получаване на масло. Тази бита сметана е чудесна за покриване на торти и смесване с други кремове.

домашна сметана

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft