Как се прави качествен ябълков оцет

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как се прави качествен ябълков оцет
8745
Източник: fermer.bg
Снимков материал: pixabay.com
Как се прави качествен ябълков оцет

Измийте хубаво ябълките. Нарежете ги на дребни късчета.

Не е нужно да изхвърляте сърцевината им. Изсипете нарязаните плодове в обемист съд. След това ги залейте с гореща вода - изсипете толкоз вода, колкото да покрие плодовете и да останат няколко пръста отгоре.

На 1 кг ябълки изсипете 300 г захар и хубаво разбъркайте, за да се разтвори.
Покрийте съда с памучен рехав материал или тензух и оставете десет дни в стая с висока температура над 20-25 градуса, като 2-3 пъти дневно разбърквате.
Когато изминат 10 дни, извадете плода, изстискайте го, прецедете сока и отново го смесете с парченцата плод. След това налейте в съд. Завържете гърлото и оставете за месец пак в топло помещение.

След този срок прецедете оцета през кърпа и разлейте в бутилки - затворете ги добре с капачки.
Начин на съхранение: дръжте оцета в хладилник.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft