Взех 1 тиквичка и спретнах нещо, което никога не съм вярвала, че ще е толкова вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Взех 1 тиквичка и спретнах нещо, което никога не съм вярвала, че ще е толкова вкусно
Взех 1 тиквичка и спретнах нещо, което никога не съм вярвала, че ще е толкова вкусно
11419
Взех 1 тиквичка и спретнах нещо, което никога не съм вярвала, че ще е толкова вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е най-доброто време за експерименти в кухнята. Изобилието от пресни зеленчуци и билки дава възможност да се приготвят необичайни и здравословни ястия. Днес ще ви разкажем как се прави лятна крем-супа от тиквички. Между другото, тиквичките могат да бъдат в основата на много ястия. Написахме отделна статия за това .

Супа от тиквички

Ястието се оказва много засищащо и вкусно. Готвенето на супа от тиквички отнема само 20 минути и след това вече можете да я поднесете на масата за вечеря. Деликатният зелен цвят, необичайна комбинация от вкусове тиквички, целина и босилек няма да оставят никого безразличен.

И ако обичате да приготвяте крем супи може да експериментирате . Те могат да се готвят с гъби, да се добавят екзотични подправки и крутони и какво ли още не.

Съставки

700 г пресни тиквички
225 г праз
170 г стръкове целина
55g листа пресен зелен босилек
3 скилидки чесън
100 г сирене фета
4-5 чл. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
1 лимон

 

Подготовка

Приготвяне на бульон

За готвене ще ви трябват млади тиквички. Измийте добре зеленчуците и отрежете опашките. Нарежете тиквичките на кубчета.

Сега подгответе стръковете целина. Те ще придадат на ястието необичаен вкус. Нарежете ги на малки кубчета.

Нарежете праза на тънки пръстени. Три скилидки чесън трябва да бъдат смачкани с помощта на преса за чесън или ръба на нож. Можете също да нарежете чесъна на ситно.

Сега пригответе супата. Изсипете малко зехтин в предварително загрята тенджера за пържене. Добавете праз и целина на умерен огън за около 1 минута. След това посолете и добавете черен пипер на зеленчуците. Гответе още 5 минути.

Добавете нарязан чесън към праза и целината. Разбъркайте и запържете за около 30 секунди.

Сега изсипете най-важната съставка в тигана - тиквичките. Гответе още 1 минута. Добавете листа от босилек и разбъркайте

Изсипете 1,2 литра вода в тенджера със зеленчуци. Ако искате супата от тиквички да се окаже още по-задоволителна, можете да използвате пилешки бульон вместо вода.

Оставете супата да заври. След това покрийте и варете още 10 минути. Посолете и овкусете с подправки ястието .

Използвайте ръчен пасатор за смилане на зеленчуци в тенджера. Добавете още малко босилек, 1 супена лъжица зехтин и сок от един лимон. Използвайте отново пасатора и смесете всички съставки.

Когато сервирате крем- супата, приготвена от тиквички поръсете сиренето и добавете крутони, ако обичате, така че ястието да се окаже още по-крехко и вкусно. Можете също така да гарнирате с лист босилек.

Супата от пюре от тиквички се оказва с бледозелен цвят. Това става  не само от зеленчуци, но и от целината и босилека. Ще запомните необичайния вкус с киселост дълго време. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft