4 яйца
7 супени лъжици захар
1 л прясно мляко
180 гр. кисело мляко
1. В тенджера счупете яйцата и добавете захарта. Бийте с телена бъркалка 5 мин.
2. Разбийте киселото мляко с вилица, докато стане на айрян.
3. В тенджерата с разбитите яйца и захарта добавете прясното и киселото мляко, и разбъркайте, докато се съединят.
4. Сложете сместа в тенджера на умерен огън. Разбърквайте с лъжица на всеки 2 минути с внимателни движения докато млечната течност започне да се превръща във водниста. Ще забележите как сместа добива зърнеста структура.
5. След като забележите, че по краищата на тенджерата сместа вече не прилича на млечна течност, а са се образували грудки (твърди парченца), дръпнете съда от огъня и изсипете сместа с черпака в 6-малки съдинки или в една по-голяма. Оставете сместа да се охлади и поднесете.