Как се прави най-пухкавото и нежно картофено пюре без бучки? Изглежда просто, но не е: Ето тайните от кухнята на топ-готвачите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се прави най-пухкавото и нежно картофено пюре без бучки? Изглежда просто, но не е: Ето тайните от кухнята на топ-готвачите:
Как се прави най-пухкавото и нежно картофено пюре без бучки? Изглежда просто, но не е: Ето...
36956
Как се прави най-пухкавото и нежно картофено пюре без бучки? Изглежда просто, но не е: Ето тайните от кухнята на топ-готвачите:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво трябва да бъде  перфектното картофено пюре ? За това наглед просто ястие може да се кажат много прилагателни: ефирно , нежно , без бучки и разбира се, вкусно.

Дори и в скъпи ресторанти можете да поръчате баналното картофено пюре, но това, което ще ви поднесат, със сигурност ще бъде различно от  домашно приготвената храна  и на вкус, и на текстура, и на външния вид. Топ-готвачите си имат своите тайни за приготвянето му и днес ние ще се опитаме да разкрием всичките им козове!

Тайните на перфектното картофено пюре

  1. Изберете сорт картофи, богати на скорбяла - кръгли грудки със светла кора и бяла вътрешност , за предпочитане с еднакъв размер.

    рецепта за картофено пюре

  2. Оказва се, че не е необходимо да белите картофите преди варене: кората съдържа много  хранителни вещества , тя ще даде на ястието апетитен цвят. Отстранете люспата след сваряване.

    рецепта за картофено пюре

  3. Следете за оптималното съотношение на вода и картофи . Например, на 500 грама картофи трябва да вземете 600-700 мл вода.

    рецепта за картофено пюре

  4. Добавете  сол  към водата преди варене. Така картофите ще я абсорбират равномерно, постепенно и напълно.

    рецепта за картофено пюре

  5. Оптималното време за готвене -  20 минути  за сортовете, изброени в първия пункт.

    рецепта за картофено пюре

  6. Намачкайте картофите със специална преса за картофи . Използването на  миксер не се препоръчва , тъй като рискувате пюрето да стане като  "ластик".

    рецепта за картофено пюре

  7. Добавете към картофите първо  масло , разбъркайте, а след това налейте и затоплено мляко . На 500 гр.
картофи са необходими 100-150 гр. масло и 150 мл мляко.

рецепта за картофено пюре

Това картофено пюре се получава  хомогенно , без бучки, с приятен цвят на мляко. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft