Как се прави невероятният кекс Вулкан: пече се заедно с крема, а с първата хапка изригваш от удоволствие

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се прави невероятният кекс Вулкан: пече се заедно с крема, а с първата хапка изригваш от удоволствие
Как се прави невероятният кекс Вулкан: пече се заедно с крема, а с първата хапка изригваш от...
158259
Как се прави невероятният кекс Вулкан: пече се заедно с крема, а с първата хапка изригваш от удоволствие
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рядко са рецептите, които да ни изненадат с нещо ново в начина си на приготвяне. Ако си мислите, че сте опитвали всичко, то хвърлете поглед на този уникален кекс Вулкан .

Характерното при него е, че се пече заедно с крема , а резултатът е истински взрив от вкусове

кекс вулкан

Кекс Вулкан

Продукти:

  • Яйца - 4 броя + 1 бр.
  • Прясно мляко - 150 мл
  • Растително масло - 75 мл
  • Захар - 120 гр. + 100 гр.
  • Бакпулвер - 1 пак. (10 гр.)
  • Сол - 1 щипка
  • Ванилова захар - 2 пак.
  • Брашно - 300-350 гр.
  • Прясно мляко - 600 мл
  • Нишесте - 60 гр.
  • Масло - 50 гр.

Приготвяне:

Започнете с крема. В подходяща касерола счупете 1 яйце, добавете в него 100 гр. захар и 1 пак.ванилова захар, и разбъркайте добре. Налейте 600 мл леко затоплено мляко и отново разбъркайте. Добавете нишестето и бъркайте до гладка смес без бучки. Сложете съда на бавен огън и бъркайте, докато кремът се сгъсти и започне да пуска мехури. Дръпнете от котлона, добавете мекото масло, разбъркайте, докато се разтопи, и покрийте с прозрачно фолио, така че да докосва повърхността на крема, за да не хване коричка.

Пригответе кексовото тесто: Разбийте 4 яйца със 120 гр. захар. Добавете олиото, 150 мл леко загрято прясно мляко, пакетче ванилия и започнете да добавяте постепенно брашното, пресято с бакпулвера. Може да не се наложи да добавяте цялото количество брашно, зависи от големината на яйцата, които сте използвали. Тестото трябва да е с гъстотата на кексовото.

Пригответе подходяща форма за печене (диаметър 22-23 см). Покрийте дъното с хартия за печене, а стените намажете с олио. Прехвърлете вътре кексовото тесто. След това с черпак изсипете крема в средата на формата, без да го разнасяте - той сам ще потъне в тестото. Сложете формата в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете до готовност на кексовото тесто.

Готовия сладкиш украсете по желание, след като се охлади - може да поръсите само с пудра захар или да направите мрежа от разтопен шоколад - изборът е ваш!

Приятен апетит!Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/01/09/pirog-vulkan-peku-pochti-kazhduyu-nedeli/?fbclid=IwAR3K3o11iJ1UJz6eoQ9nRmrwPKMO0ivoJcN1G__hlae1QuRkl7GPdsOMJs8

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft