Как се прави петел-яхния за Димитровден - най-лесната и бърза рецепта:
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Празничната трапеза за Димитровден включва няколко традиционни ястия, повечето от които месни, но най-популярна е яхнията от петел , която свързваме именно с този светъл ден. Днес ще ви научим как да си я направите по най-лесната и сполучлива рецепта за петел-яхния за Димитровден :
Петел яхния за Димитровден
Продукти:
1 петел
200 гр.краве масло
2 с.л.доматено пюре
6 глави лук
2 с.л.брашно
червен пипер
черен пипер
сол
Приготвяне:
Почистете добре петела, нарежете го на порции и измийте старателно.
След това го подсушете и запържете в загрятото масло до златисто. Покрийте тигана с капак и го оставете да се задуши. Щом покъкри 10-тина минути, добавете доматеното пюре и нарязания на ситно лук.
Когато месото омекне, добавете и предварително препеченото и разтворено в малко вода брашно. Оставете ястието да покъкри малко и с брашното, след което поднесете горещата яхния поръсена с червен и черен пипер.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари