От това тесто може да направите каквито си искате формички: кифлички, гевречета, обикновени питки, милинки и пр.
Смесете брашното със захарта и солта (не слагайте цялото количество брашно наведнъж, защото може да отнеме повече или по-малко, в зависимост от влажността на останалите продукти). Разтворете маята в топлата вода и щом шупне, замесете тесто, като прибавяте постепенно брашното. Оставете тестото да втаса. Премесете отново и пак го оставете да втаса.
В купа сложете топла вода, добавете на върха на ножа сода и разбъркайте.
В друга купа поставете сусама.
Втасалото тесто разделете на части и в зависимост от това, какво искате да правите, ги оформете. Всяка формичка, която сте направили, потопете в топлата вода, веднага оваляйте в сусама и подредете в тавата, в която ще печете (предварително я намажете с олио). Продължете така, докато свърши тестото. Оставете отново да втаса. Печете се в предварително загрята фурна на 180 или 200 градуса.
Забележка: В случая са използвани формички за мъфини, като във всеки отвор са сложени по три малки топки тесто (всяко топче е потопено в топлата вода със сода, а после е оваляно в сусама).
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как се прави постно тесто за всякакъв вид кифлички, гевречета и питки
Как се прави постно тесто за всякакъв вид кифлички, гевречета и питки
21 Март 2016
13302
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари