Как се прави празнично агнешко по Гергьовски - крехко месце, вкусна плънка и ароматни зелении:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как се прави празнично агнешко по Гергьовски - крехко месце, вкусна плънка и ароматни зелении:
Как се прави празнично агнешко по Гергьовски - крехко месце, вкусна плънка и ароматни зелении:
14942
Как се прави празнично агнешко по Гергьовски - крехко месце, вкусна плънка и ароматни зелении:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Агнешкото по Гергьовски е една от любимите рецепти за майския празник. Ароматното агнешко месо притежава ухание, на който човек просто не може да устои.

Пресните подправки пък му придават онзи характерен пролетен вкус, който дълго след това помним. Ние имаме за вас рецептата за идеаното празнично агнешко по Гергьовски . Ето как се прави:

Агнешно по Гергьовски

Продукти:

2 кг агнешко месо

2 връзки пресен лук

10 главички млечен чесън

1 ч.ч. ориз

1 връзка пресен джоджен (може и сух)

1 с.л. червен пипер

по 1 щипка бял и черен пипер

1 к.ч. олио

сол на вкус

Приготвяне:

Нарежете месото на големи порции и хубаво го натрийте с червен пипер, олио, белия, черния пипер и сол. Поръсете с нарязан джоджен (ако нямате в момента, ползвайте сух), оставете така за около половин час да се овкуси. 

Нарежете лука и изсипете в дълбока тава, поръсете малко сол, червен пипер, олио и хубаво разбъркайте. Отгоре поставете порциите агнешко и главичките чесън, сипете вода (до месото, да не се облива). Покрийте с фолио и печете в умерена фурна около час и половина. По желание може да извадите и да прибавите ориз към агнешкото на фурна, който ще се овкуси идеално от бульона. Щом месото се сготви, махнете фолиото и допечете до хрупкава коричка.

Може и да напълните цяло агне, като вместо канапе от зелении и ориз, пригответе на котлона плънка от нарязания лук, ориза, малко вода и подправките. Напълнете със сместа агнешкото, зашийте хубаво отвора и го поставете в тавичка с малко мазнина и съвсем малко вода. Печете по описания по-горе начин.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft