Много домакини вече се замислят с какво нещо вкусно да зарадват гостите за новогодишните празници. Ние предлагаме да поглезим роднините с месо, приготвено по италианска рецепта.
Нашето семейство подготвя това ястие за зимните празници дълги години подред. Спокойно мога да кажа, че благодарение на пикантните резени на рулото изглеждат много елегантни.
Как се приготвя
СЪСТАВКИ
- 1 кг телешко месо
- 1 глава лук
- 100 мл сухо бяло вино
- 400 мл доматен сок
- 2 скилидки чесън
- 2 яйца
- 200 г кашкавал сирене
- 3 супени лъжици трохи от бял хляб
- 1/2 ч.л. сушен риган
- 1/2 ч.л. сушен босилек
- 1/2 ч.л. сушен магданоз
- 1/2 ч.л. смлян черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
ПОДГОТОВКА
Нарежете лука на полумесеци, а чесъна стрийте на ситно ренде.
В малка купа смесете чесъна, галетата, босилека, ригана, магданоза и солта. Добавете яйцата, настърган кашкавал и разбъркайте отново.
След като положите месото на широка дъска, го нарежете по протежение на влакната. Просто не го режете докрай, в противен случай ще получите две парчета, а не едно. Дебелината на месото не трябва да надвишава 1 сантиметър. Осолено и подправено месо.
Сложете пълнежа върху месото и го разпределете равномерно по цялата повърхност. Не забравяйте да оставите около 2 сантиметра свободни в единия край.
Внимателно увийтетелешкото на руло, опитвайки се да запазите пълнежа вътре.
Вържете ролото плътно с кулинарна нишка.
Сложете лука в тигана и поставете месото отгоре (шева надолу). Залейте месото с доматен сок и вино. Увийте тигана с фолио и го поставете във фурна, предварително загрята до 180 градуса. Печете рулото за два часа.
За да направите коричката на рулото, в края на печенето махнете фолиото и гответе ястието за още 20 минути.
Не забравяйте да споделите тази ваканционна рецепта с приятелите си!