Ако обичате ориенталска кухня, месото заслужава да бъде вашето отлично ястие. Приготвя се просто и изглежда впечатляващо. Нищо чудно, че някой я нарекоха стъклена юфка! Произвежда се от зърна мунг, благодарение на което запазва прозрачността си дори след кипене. Ползите от такава юфка са по -високи от всяка друга. Казват, че това е любимата храна на самураите ! И съвременните спортисти.
Високо съдържание на витамин Е, високо съдържание на протеини (както във всички бобови растения), минерали и фибри - златен състав. Остава само да се научите как да я готвите правилно, но определено няма да имате проблеми с това.
Съставки
Фунчоза 250 гр
Говеждо месо 300 гр
чушка 1 бр
Морков 1 бр
Лук 1бр
Краставици 2 бр.
Чесън 3 скилидки
Соев сос 1 супена лъжица
Слънчогледово олио 1 супена лъжица
Оцет 1 супена лъжица
Вода 4 супени лъжици.
Кориандър 0,25 ч.ч
Черен пипер (смлян) 0,25 ч.ч
Подготовка
Първо, накиснете фунчозата във вряла вода за 10-15 минути. Не се страхувайте, няма да се намокри!
В тиган с масло запържете парчетата месо до зачервяване.
Добавете лукът, нарязан на половин пръстени, към говеждото месо и гответе до прозрачност, като разбърквате от време на време.
След това добавете чушките и морковите, нарязани на ивици. Пържете още 5 минути, след което добавете сол, черен пипер, кориандър.
След това към пърженето добавете краставицата и счукания чесън, разбъркайте и добавете фунчоза
Изсипете соевия сос, разреден с вода и оцет, до фунчозата. Разбъркайте старателно и оставете на огъня за няколко минути. Сервирайте ястието на масата
Когато избирате юфка, не бъркайте фунчоза с ориз. И двете изглеждат прозрачни, но разгледайте по -отблизо композицията. Оригиналната фунчоза е направена от нишестени бобови растения, сладки картофи и картофи и следователно има прозрачен вид и се нарича “стъкло”. Ние също използваме фунчозните оризови спагети, приготвени от оризово брашно, но това не е съвсем оригинален продукт на китайската и японската кухня.
Гответе фунчоза със сезонни зеленчуци, птици и морски дарове: тази рецепта е универсална. Запазете я за бъдещи експерименти.