Пълненият шаран е кулминацията на Никулденската трапеза. Послучай наближаващия празник решихме да ви представим най-лесната рецепта за пълнен шаран с орехи, с която просто няма как да сгрешите.
Пълнен шаран с орехи
Продукти:
1 шаран
1/2 ч.ч.орехи
100 мл олио
500 гр.лук
3-4 стръка магданоз
4 зърна черен пипер
сол - на вкус1
лимон
Приготвяне:
Нарежете на полумесеци лука и го изпържете в олиото, докато омекне. Прибавете ситно нарязания магданоз, черния пипер и сол на вкус. Накрая добавете счуканите по-едро орехи и разбъркайте хубаво.
Изчистете и измийте хубаво шарана. Оставете го да престои в тенджера със студена вода, в която сте добавили и нарязания на кръгчета лимон за 2 часа. С получената зеленчукова смес напълнете шарана и го зашийте хубаво, да не изтече плънката.
Отгоре го намажете с олио, смесено с малко червен пипер, и изпечете на 180 градуса за час и половина.