Бързо и лесно мариноване на тиквички в пликче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бързо и лесно мариноване на тиквички в пликче
Бързо и лесно мариноване на тиквички в пликче
26840
Бързо и лесно мариноване на тиквички в пликче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това лято цялата ни редакция преоткри един нов начин з маринвоане на така добре познатите ни тиквички. Трябва да признаем, че преди просто пържихме летния зеленчук на половинки пръстени и сервирахме със гарнитура. А сега менюто ни е пълно с оригинални ястия. Ето една страхотна идея от нас с тиквички , необичайното зеленчуково изкушение за тези, които обичат да експериментират - мариновани тиквички в торбичка .

Щастливи сме да споделим с вас проста рецепта за бързо хранене. Тиквичките в пликче ще се впишат идеално в концепцията за летни събирания сред природата край огъня. И е удоволствие да се готви това предястие у дома!

 

ТИКВИЧКИ В пликче

ВИЕ СЕ НУЖДАЕТЕ

2 тиквички
1 глава лук
2 с.л.  Слънчогледово олио
0,5 ч.л. мед или захар
1 ч.л. сол
2 скилидки чесън
1,5 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. дижонска горчица
копър или магданоз на вкус

 

ПОДГОТОВКА

Нека започнем с приготвянето на тиквичките. Изплакнете добре зеленчука и го нарежете на пръстени с дебелина приблизително 3-5 мм. Уверете се, че дебелината е еднаква, защото в противен случай тиквичките ще се мариноват неравномерно. След това сложете всички парчета в найлонова торбичка.

Сега нарязваме копъра или магданоза (могат да се използват и двата вида подправки) и нарязваме на ситно обеления чесън. След това обелете лука и го нарежете на тънки половинки пръстени. Добавете всички съставки в торбата с тиквички.

След това добавете сол, мед или захар, ако желаете, и любимите си подправки в торбата. Тук няма ограничения. Например пушен червен пипер и прясно смлян черен пипер се съчетават добре с тиквички.

И така, най-важният момент дойде. Налейте в торбичката слънчогледово олио и оцет. След това плътно затворете торбата и я разклатете добре. Всички съставки трябва да бъдат добре смесени.
Оставете тиквичките да почиват поне 30 минути. През това време зеленчукът ще има време да се маринова. Но най-добре е да изпратите бъдещата закуска в хладилника за това време. По същия начин като сочното месо за барбекю . Между другото, използвайки същия принцип, можете да мариновате спагетите от тиквички. За да направите това, просто нарежете зеленчука не на пръстени, а на тънки ивици. 

РЕДАКЦИОННИ СЪВЕТИ

Ако нямате оцет под ръка, можете да замените лимоновия сок с него . За такъв брой тиквички ще са достатъчни 2 с.л продукт. Освен това винаги можете да експериментирате с маринатата. Например, добавете любимите си пресни билки (кориандър, босилек), ароматни италиански билки или ярка смес от чушки.

 

Както можете да видите, пикантните тиквички в торба се приготвят наистина много бързо. За приготвянето на съставките ще ви трябват не повече от 10 минути, а след това найлоновата торбичка прави всичко. Опитайте се да приготвите такова оригинално ястие и всъщност ще се убедите, че просто не можете да измислите по-добра лятна закуска. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft