Как става толкова въздушен и пухкав ли? Няма по-лесно нещо: първо отделяме жълтъците от...
4 Април 2017
21794
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Всеки, който веднъж е опитал истински пухкав омлет , едва ли ще устои на това вкусно ястия с яйца . Днес сме ви приготвили подарък: лек и пухкав омлет по дългогодишна френска рецепта : изглежда необикновено пухкав и въздушен.
В края на ХVIII век на живописния остров Мон Сен Мишел съпрузите Анет и Виктор Пуляр отворили механа. Според легендата, рецептата била предложена на собственика от един от посетителите, който демонстрирал най-бързия начин за готвене на яйца. Омлетът на г-жа Пуляр ставал толкова въздушен и питателен, че славата му бързо се разпространила из цяла Франция.
Съставки:
4 яйца
30 мл прясно мляко
щипка сол
20 гр. масло
Приготвяне:
- Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете сол, изсипете млякото и леко разбийте.
- Смята се, че олиото не е необходимо, но за по-сигурно намажете съда. Излейте разбитите жълтъци в загрят тиган и веднага пристъпете към разбиване на белтъците.
- Разбийте белтъците, докато образуват стабилни връхчета и поставете белтъчния сняг върху стегналите жълтъци. Изгладете с шпатула. Намалете топлината и гответе на слаб огън покрито около 7 минути.
- Омлетът е готов, когато при докосване белтъците остават еластични и не залепват за пръстите на ръцете. Внимателно извадете омлета и прехвърлете в чиния.
Разрежете наполовина и прегънете белтъчната част навътре, за да се получи сандвич.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари