Как чесънът намалява риска от рак на беля дроб

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Как чесънът намалява риска от рак на беля дроб
10046
Източник: БГНЕС
Снимков материал: pixabay.com
Как чесънът намалява риска от рак на беля дроб

Консумацията на чесън два пъти седмично значително намалява риска от страшни болести като рак на белия дроб , показва ново изследване, проведено в Китай. Китайски учени установили, че възрастните, които редовно консумират пресен чесън са с 44% по-малко застрашени от развитие на рак на белия дроб.

Трябва да се отбележи, че дори, ако пушите или пиете алкохол, яденето на чесън намалява опасността с 30%.

Около 40 000 души годишно са диагностицирани с рак на белия дроб в Англия и Уелс. Тютюнопушенето причинява около 80% от случаите на това заболяване, като всеки пети оживява след поставена диагноза. Чесънът също така може да предпази организма ни от злокачествени тумори, като рак на дебелото черво.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft