Калцоне с плънка от праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Калцоне с плънка от праз
Калцоне с плънка от праз
admin
Добавена от: admin
6209
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
2-3 щипки мащерка
4 с. л. зехтин
20-30 г стафиди
50 г маслини
4 стерилизирани домата
3-4 стръка праз
5-6 филета от хамсия
1/2 ч. л. сол
3-4 с. л. зехтин
150-200 мл бяло вино
250 мл топла вода
1-2 пакетчета суха мая
1 щипка сол  

Маята се оставя да шупне в малка купичка с част от водата, след което се налива останалата вода. Брашното се пресява в дълбока купа, налива се зехтинът, разбърква се и се посолява. Постепенно се наливат шупналата мая и бялото вино. Разбърква се и се меси 5-6 минути. (Тестото трябва да остане лепкаво.) Втасва 20-30 минути, покрито.
Стръковете праз се нарязват надребно. Задушават се в загретия зехтин за около 10 минути, под капак. Добавят се нарязаните наситно домати, разбърква се, ароматизира се с мащерка и се посолява. Задушава се още 5 минути под капак, на тих огън.
Хамсията и обезкостените маслини се нарязват надребно. Заедно със стафидите се изсипват при задушените зеленчуци. Тиганът се оттегля от котлона и плънката се оставя да се охлади.
Втасалото тесто се разделя на две. Всяка част се меси за кратко, разточва се на кръг и се поставя в намаслена тава. Едната половина на кората се покрива с половината от плънката. Прегъва се на две и се запечатва с пръсти. По същия начин се процедира с другото тесто. Пече се около 20 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft