Изследване, проведено след перорална консумация на канела , захар, в мозъка на мишките се увеличава нивото на натрий бензоат, който спира загубата на протеин Паркин и ДЈ-1, чието ниво в мозъка намалява при болни, предпазва невроните, балансира нивото на невротрансмитерите и подобрява двигателните функции.
Авторите на изследването смятат, че канелата може да бъде един от най-сигурните пътища към спирането на развитието на болестта на Паркинсон, но тези знания трябва да бъдат потвърдени в клинични проучвания, които в контролирани условия биха изследвали влиянието на канелата на пациенти, страдащи от болестта на Паркинсон .
Паркинсоновата болест е хронично и прогресиращо заболяване на движението, при което се стига до смущения в работата и смърт на нервните клетки.
Ново проучване върху мишки показва, че канелата може да помогне за запазването на нервните клетки при болни от тази тежка неврологична болест.