Яйцата се разбиват със захарта. Маята се разтваря в млякото. Смесват се и се прибавя брашното. Замесва се не много твърдо тесто - да може да се точи. Тестото се разделя на три топки. Всяка топка се разточва на лист с дебелина 1/2 см. Първият лист се намазва с малко разтопено масло. Поръсва се с орехи и канела. Слага се вторият лист и се намазва с масло. Поръсва се с орехи и канела. Слага се третият лист и отново се намазва с масло. Поръсва се с орехи и канела. Завива се плътно на руло. Режат се парчета с дебелина около 1 см (около 30 броя). Подреждат се в тавичка, намазана с масло, на разстояние и се оставят да втасат 10-15 минути. Пекат се в умерено силна фурна. Трябва да са добре изпечени. Приготвя се сироп от 1 кг захар и 4 чаши вода с лимонтузу на върха на ножа. Добре изстинали, ролките се заливат с горещия сироп. Престояват няколко часа, за да се поеме сиропът. Гарнират се с разбита сметана или ванилов сос.
Канелени ролки в сироп
25 Януари 2013
18871
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари