Канелони със спанак и сирене
28 Май 2013
55703
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
20 бр. канелони
300 гр. замразен спанак
1 глава лук
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
150 гр. настърган кашкавал
250 гр. сирене
3 яйца
200 мл доматен сос
100 мл пилешки бульон
щипка индийско орехче
черен пипер
сол
Запържваме ситно нарязания лук и чесън. Добавяме спанака и задушаваме. Подправяме с черен пипер, сол и индийско орехче. След като сместа се охлади, добавяме част от кашкавала, натрошеното сирене и разбитите яйца. Слагаме от така приготвената смес върху тестените правоъгълници и завиваме на рула, които редим в съд за печене с шева надолу. Смесваме доматения сос и пилешкия бульон и заливаме канелоните. Поръсваме с останалия настърган кашкавал и печем 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари