Канелони със спанак и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Канелони със спанак и сирене
Канелони със спанак и сирене
admin
Добавена от: admin
20589
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

черен пипер 

сол

100 гр настърган пармезан

половин глава лук

100 гр спанак (пресен или замразен)

400 гр сирене рикота

1 опаковка канелони

За соса бешамел:

0.5 литър прясно мляко

50 грама масло

50 грама брашно

Задушете в малко мазнина ситно нарязания лук и спанак, след което добавете към тях сиренето. Намалете огъня и добавете 50 грама пармезан, сол и черен пипер на вкус. 
Напълнете канелоните с шприц или с лъжичка. 
За соса Бешамел: 
Запържете брашното в маслото (предварително сгорещено в тенджерка) и добавете топлото прясно мляко. Разбъркайте енергично с тел, за да не се образуват бучки. 
Намажете тавичка с масло, сложете от соса на дъното и отгоре подредете канелоните. Върху тях налейте останалата част от бешамела и поръсете останалите 50 грама пармезан. 
Печете в загрята фурна около 30-40 минути на 190 градуса с вентилатор.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft