Капоната сицилиана

вход през zajenata.bg
Капоната сицилиана
admin
Добавена от: admin
9381
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. голям патладжан (400 г)
350 г чери домати
1 голяма глава лук
50 мл зехтин
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. сос Винегрет
1 ч.л. захар
2 с.л. нарязан пресен босилек
10 бр. маслини
сол, черен пипер

Патладжанът се нарязва на филии. Посолява се обилно със сол и се оставя за 15-20 минути, да се отдели горчивия сок. Измива се със студена вода и филиите се нарязват на кубчета. Слагат се в тава върху хартия за печене и се поръсват с половината зехтин. Пекат се около 20 минути на 200 C, докато омекнат. Лукът се нарязва на полумесеци. Задушава се в останалия зехтин, докато омекне и придобие цвят. Чери доматите се срязват на две и се добавят към лука, заедно с доматеното пюре и захарта. Задушават се за 5 минути. Добавят се опечените патладжани, маслините и винегрета. Ястието се подправя със сол, черен пипер и пресен босилек. Оставя се да къкри още 5 минути. Сервира се като преястие - в купичка, или върху брускети.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft