Карамелени ябълкови резени

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Карамелени ябълкови резени
Карамелени ябълкови резени
admin
Добавена от: admin
13889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 бр. ябълки
200 г смлени орехи
150 г захар
50 г масло
150 мл вода
канела

Ябълките се обелват и нарязват на шайби или резени. От захарта, водата, маслото се приготвя карамелен сос, както за крем карамел - взема се дълбок тиган с диаметър 15 см, първо се разтопява маслото, след което се слага захарта и водата и с оставя на котлона докато се разтопи захарта, без да загори. Добавя се канелата към соса. Резените ябълки се потапят в карамела, докато е топъл и течен, и един по един се овалват в смлените орехи (или се поръсват обилно с тях). Подреждат се внимателно в чиния. Може да се сервират в индивидуални чинии, гарнирани отстрани с топка сладолед или крем по избор.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft