Карамелени ябълкови резени
22 Декември 2011
13889
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ябълките се обелват и нарязват на шайби или резени. От захарта, водата, маслото се приготвя карамелен сос, както за крем карамел - взема се дълбок тиган с диаметър 15 см, първо се разтопява маслото, след което се слага захарта и водата и с оставя на котлона докато се разтопи захарта, без да загори. Добавя се канелата към соса. Резените ябълки се потапят в карамела, докато е топъл и течен, и един по един се овалват в смлените орехи (или се поръсват обилно с тях). Подреждат се внимателно в чиния. Може да се сервират в индивидуални чинии, гарнирани отстрани с топка сладолед или крем по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари