Карамелено тирамису
22 Декември 2011
28430
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 пакет бишкоти
6 дълги кафета еспресо
25 мл ликьор Амарето
300 г кафява захар за поръсване
кората от 1 лимон
10 жълтъка
10 с. л. захар
500 г сирене Маскарпоне
25 мл ликьор Амарето
Кремът се приготвя, като захарта се разбива с жълтъците до побеляване. Прибавят се сиренето и ликьорът, като се разбива непрекъснато. Кремът трябва да се сгъсти достатъчно – да е мек, но не и да е течен.
Кафето се смесва с ликьора и в него за няколко секунди се потапят бишкотите.
В тава се подрежда пласт от напоените бишкоти, върху тях се нанася половината от крема, отново се редят бишкоти и накрая се разпределя останалият крем.
Тавaта се оставя в хладилник за около 2–4 часа. При поднасяне се поръсва с кафявата захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари