Карамелитки - карамелизирани шоколадово-овесени блокчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Карамелитки - карамелизирани шоколадово-овесени блокчета
Карамелитки - карамелизирани шоколадово-овесени блокчета
admin
Добавена от: admin
11318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

210 гр. пшеничено брашно

300 гр. овесени трици (ако се използват овесени ядки, трябва предварително да се смелят в блендер)

300 гр. кафява захар

1 чаена лъжичка сода за хляб

1/4 чаена лъжичка сол

240 гр. масло, разтопено

около 400 гр. карамелени бонбонки (тип Лакта)

75 мл пълномаслена сметана

500 гр. шоколад за готвене, натрошен на парчета

100 гр. нарязани орехи

По желание:

5-6 карамелени бонбона

60 гр. шоколад

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавата с намазнена хартия за печене, оставяйки 1 см от хартията да виси от страните. Сложете тавата настрана.

В купа смесете брашното, овесените трици, кафявата захар, содата и солта. Прибавете разтопеното масло и бъркайте, докато сместа стане ронлива.

Притиснете 2/3 от сместа на дъното на приготвената тава.

Поръсете нарязаните ядки и шоколад върху основата.

В малка метална купа смесете бонбоните и сметаната. Варете на слаб огън при непрекъснато разбъркване, докато се разтопи и стане гладка.

Излейте карамела в тавата над слоя с шоколад и ядки.

Поръсете останалите овесени трохи над карамеления слой.

Печете около 20-25 минути, докато сладкишът получи светлокафяв цвят.

Охладете сладкиша върху кухненска решетка, докато напълно да се охлади.

След като се охлади, го нарежете на кубчета.

По желание разтопете останалите бонбони и шоколад, и с получената глазура залейте нарязаните кубчета.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft