Карпатски сладкиш: Всеки слой е истинско съвършенство! Перфектният десерт за всеки повод:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Карпатски сладкиш: Всеки слой е истинско съвършенство! Перфектният десерт за всеки повод:
Карпатски сладкиш: Всеки слой е истинско съвършенство! Перфектният десерт за всеки повод:
4603
Източник: За Жената
Карпатски сладкиш: Всеки слой е истинско съвършенство! Перфектният десерт за всеки повод:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Карпатски сладкиш или Карпатска торта - това е рецептата, която завладява още с първата хапка! Приготвя ли го, у дома настава истински празник и всичко се изяжда за няма и ден. Този сладкиш се характеризира с богатия си вкус и красив външен вид, идеален за всеки повод.

Ето какво ви трябва:

Карпатски сладкиш

Продукти:

Ванилов крем:

  • 1 литър мляко
  • 120 г или 3 пакетчета ванилов пудинг
  • 8 супени лъжици захар
  • 250 г масло или маргарин

За корите:

  • 125 г масло или маргарин
  • 200 мл вода
  • 1 пълна чаша 200 мл меко брашно
  • 5 цели яйца
  • 1 щипка сол
  • 1 чаена лъжичка захар

Плодово желе:

  • 500 г всякакви плодове (замразени горски плодове)
  • 100 г захар
  • 200 мл вода
  • 2 супени лъжици нишесте, 40 г + 50 мл вода

И още:

  • 500 мл сладка сметана
  • пудра захар

Приготвяне:

Смесете 120 г пудинг с 8 супени лъжици захар и 150 мл мляко, а останалото оставете да заври. Изсипете в топлото прясно мляко и варете до сгъстяване при енергично бъркане.

пудинг ванилия

Снимка: YouTube

Оставете да се охлади напълно, след което охладете за 30-60 минути. Разбийте размекнатото на стайна температура масло, докато стане на пяна, след което постепенно добавете пудинга и смесете.

Сложете на огъня 125 г масло и 200 мл вода с щипка сол и една чаена лъжичка захар. Когато всичко се разтопи, сипете една чаша брашно и разбъркайте, докато стане на компактно тесто и остави матова следа на дъното. Оставете да изстине.

Когато тестото е хладко, добавете едно след друго 5 яйца, като разбивате с миксер. Добавете следващото яйце, когато предишното е напълно поето.

парено тесто

Снимка: YouTube

Разстила се върху хартия за печене с начертани размери 23х33 см и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Изпичат се 2 кори.

тесто за торта

Снимка: YouTube

Разтворете 100 г захар в 200 мл вода и 500 г плодове. Когато заври, варете 3 минути, докато омекне, след това налейте разтворения бульон и разбъркайте, докато се сгъсти. Оставете да изстине.

Отделно се разбива сладката сметана на сняг.

РЕДЕНЕ НА СЛАДКИША:

Върху първия блат се маже ваниловият крем на равен слой.

блат с ванилов крем

Снимка: YouTube

Отгоре се нанася плодовото желе.

плодово желе

Снимка: YouTube

Оставете да се охлади за 10-15 минути. Обърнете втората кора с горната част надолу и намажете с половината разбита сметана, за да запълните неравностите.

кора със сметана

Снимка: YouTube

След това върху желето се разпределя останалата част от разбитата сметана и се покрива с намазнената страна на кората.

желе със сметана

Снимка: YouTube

втора кора

Снимка: YouTube

Натиснете леко с ръка, за да залепне. Охладете добре сладкиша преди сервиране и го поръсете с пудра захар отгоре.

поръсване пудра захар

Снимка: YouTube

карпатски сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

карпатска торта

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft