Картофена баница

вход през zajenata.bg
Картофена баница
admin
Добавена от: admin
41182
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи -около 1 кг.
една голяма глава кромид лук
олио
зеленчуков бульон
черен пипер
сол (на вкус)
чубрица (риган)

Сварете предварително картофите в подсолена вода, след което ги обелете и намачкайте на по-грубо пюре с вилица. Загрейте в тиган малко олио и запържете в него нарязания на дребно лук. Залейте с 1 к.ч. вода и бульона, като оставите да поври, докато лукът напълно омекне. Съдържанието на тигана излейте при намачканите картофи и разбъркайте добре. Овкусете със сол,черен пипер и чубрица (риган). 

Отворете пакета с кори. Прегънете всяка кора на две и разнесете върху й около 3-4 с.л. от картофената смес. Заладете плънката и завийте кората на руло. Редете рулата на охлювче в предварително намазнена тавичка, докато изчерпате продуктите. 

Отгоре намажете баницата с още малко мазнина (може да използвате и масло) и изпечете в силна фурна до зачервяване. 

Готовата баница поръсете с малко вода и увийте с кърпа, за да се задуши добре. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft