картофи -около 1 кг.
една голяма глава кромид лук
олио
зеленчуков бульон
черен пипер
сол (на вкус)
чубрица (риган)
Сварете предварително картофите в подсолена вода, след което ги обелете и намачкайте на по-грубо пюре с вилица. Загрейте в тиган малко олио и запържете в него нарязания на дребно лук. Залейте с 1 к.ч. вода и бульона, като оставите да поври, докато лукът напълно омекне. Съдържанието на тигана излейте при намачканите картофи и разбъркайте добре. Овкусете със сол,черен пипер и чубрица (риган).
Отворете пакета с кори. Прегънете всяка кора на две и разнесете върху й около 3-4 с.л. от картофената смес. Заладете плънката и завийте кората на руло. Редете рулата на охлювче в предварително намазнена тавичка, докато изчерпате продуктите.
Отгоре намажете баницата с още малко мазнина (може да използвате и масло) и изпечете в силна фурна до зачервяване.
Готовата баница поръсете с малко вода и увийте с кърпа, за да се задуши добре.