300 гр. картофи
250 гр. пащърнак
1 глава лук
1 с.л. олио
1 л зеленчуков бульон
50 гр. кълнове от червено цвекло
100 гр. бекон
200 мл. кондензирано мляко (10 % масленост)
сол
черен пипер
мускатово орехче
1 с.л. лимонов сок
Картофите и пащърнакът се обелват и се нарязват на еднакви по големина парченца. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в олиото, докато стане стъклен на вид. Добавят се картофите, пащърнакът и бульонът, съдът се похлупва и се готви с капак на умерен огън 25 минути. Кълновете се измиват в гевгир и се отцеждат добре.
Беконът се изчиства от мастните жилки и се подрежда в плоска тавичка върху хартия за печене. Отгоре се покрива с още един слой хартия за печене и с друга тавичка, за да не се нагъне при печенето. Беконът се запича във фурната на 200 градуса на средна скара около 15 минути, така че да образува чипс.
100 мл. кондензирано мляко се добавят към супата и всичко се пюрира фино. Подправя се със сол, черен пипер, мускатово орехче и лимонов сок. Беконовият чипс се оставя да изстине.
Останалите 100 мл. мляко се затоплят и се разбиват на пяна, най-добре със специален уред (за капучино или мляко). Супата се поднася, гарнирана с млечната пяна, беконовия чипс и кълновете от цвекло.