Картофена крем супа с тиква
22 Декември 2011
16419
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Празът се нарязва на тънки колелца, тиквата и картофите на малки кубчета. Празът се запържва в маслото. Прибавят се картофите, тиквата, млякото, 250 мл вода и се посолява. Вари се около половин час като често се разбърква с дървена лъжица, за да не загори дъното. След това се пюрира с миксер, добавя се на вкус смлян черен пипер и още сол ако трябва. Накрая се прибавя сметаната и се разбърква добре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари