Картофена мусака с чушки и гъби
22 Декември 2011
15684
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете и нарежете картофите и доматите на кубчета. Чушките нарежете на по-дълги парчета, а гъбите на филийки. Загрейте олио в тенджера и сложете да се задушават накълцаните на ситно лук и чесън.
След 3 минути добавете гъбите и оставете да се задушават до омекване. Прибавете чушките, и доматите и оставете на котлона, докато доматите леко си пунат сока. Посолете и овкусете с риган и карамфил.
Сложете картофите в леко намазнена тава, сипете зеленчуците и разбъркайте. Сложете мусаката да се пече за около половин час. Залейте я с разбитите заедно яйца, кисело мляко и нишесте. Печете, докато заливката стегне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари