Картофена наденичка - новата зверска вкусотия! Поднесете я гореща и ще вземете акъла на гостите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Картофена наденичка - новата зверска вкусотия! Поднесете я гореща и ще вземете акъла на гостите!
Картофена наденичка - новата зверска вкусотия! Поднесете я гореща и ще вземете акъла на гостите!
25954
Картофена наденичка - новата зверска вкусотия! Поднесете я гореща и ще вземете акъла на гостите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичаме да изпробваме нови рецепти. Тази днес е истинско попадение! Горещата картофена наденица ще бъде най-вкусното ястие на празничната ви маса - гаранция! Това е вкусно ястие, което присъства в кухнята на много славянски народи. 

Като сгъстител в картофената смес често се добавя просо, елда, ориз, грис и пшеничен булгур. Има и разновидности на рецептата с черен дроб, месо, зеле, мляно месо, гъби. Всяка от рецептите е вкусна и оригинална по свой начин. На вкус картофената наденица прилича много на картофена запеканка .

Картофена наденица

Продукти

Приготвяне

Първо пригответе свинските черва. Трябва да се измият добре. Накиснете в разтвор от лимонов сок и сол за 4-7 часа. Ако някой не знае, разтворът се приготвя по следния начин: в 500 мл вода се добавят 3 супени лъжици лимонов сок и 1 чаена лъжица сол. За да приготвите плънката, първо обелете картофите и лука. Нарежете картофите на малки кубчета.

Сложете ги в съд с вода, така че да не се окисляват. Нарежете лука на малки кубчета. Сланината, също като лука, нарежете на малки кубчета. Направете пръжки от бекона и лука. Поставете парчетата сланинка върху горещ сух тиган. Разбърквайки, пържете за 5 минути. След това добавете нарязания лук. Пържете заедно лука и бекона за около 5 минути. Лукът трябва да стане мек и прозрачен.

Дръпнете тигана от огъня. Докато сместа се охлажда, смелете картофите през месомелачка. Поставете пръжките с лук в купа със смлените картофи. Добавете подправките и солта, чесънът се минава през преса. Измийте просо със студена вода. Добавете го към останалите съставки. Смесете всички съставки за картофената наденица. Плънката е готова и можете да продължите с приготвянето на надениците. Най-удобният начин е да се напълнят червата с картофената маса, като се използва гърлото на пластмасова бутилка.

Отрежете горната част на бутилка от 1,5 литра с дължина на гърлото от 7-8 см. Вържете края на червото плътно с конец. В другия край поставете гърлото на бутилката. Напълнете с картофена маса.

картофена наденица

По този начин напълнете червата плътно с картофен пълнеж. Стегнете добре готовата картофена наденица. Поставете я върху тавичка, покрита с хартия за печене и намазана с растително масло. Печете във фурната за 40-50 минути при 180 ° С. За да предотвратите разкъсването на обвивката по време на печене, около 2-3 пъти с интервал от 15 минути е необходимо да направите дупки с тънка игла върху цялата повърхност.

Въздухът, натрупан в наденицата, ще излезе и червото няма да се разкъса. За разлика от месната, картофената наденица не е толкова мазна, което означава, че по-трудно ще се зачерви, но все пак е възможно. Най-лесно е да се получи апетитна червеникава коричка с помощта на соев сос.

Намажете картофената наденица със соев сос 10 минути преди готовност. Точно като домашната наденица от месо в черво, картофената също може да се приготви и замрази във фризер. Когато решите да я приготвяте, размразете и пъхнете във фурната.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft