Сварете картофите в подсолена вода, отлейте водата и пюрирайте, добавете 2 ч.л. сол и 2 с.л. зехтин. Добавете брашно и замесете тесто. Попарете доматите, обелете кожата, нарежете на дребно и отцедете в сито. Пресовайте чесъна, смесете с доматите, добавете пипера и ригана. Отлейте олиото от рибата тон и раздробете с вилица, добавете към доматите. Нарежете лука на полумесеци. Загрейте фурната до 225С. Подмажете тавичка с олио. Изсипете картофеното тесто, като оформите бордове. Запечете за 20-тина минути.
Извадете от фурната и изсипете доматено-рибната смес, подправете, отгоре наредете моцарелата (настъргана или нарязана на тънки ивички) и лука. Разпръснете изчистените маслини, напръскайте с 2 с.л. зехтин и наръсете с настъргания кашкавал. Печете 25 минути. След като извадите от фурната, поръсете с нарязания магданоз и босилек.
Картофена пица с риба и домати
11 Юни 2013
9977
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари