Картофена салата с шпек
22 Декември 2011
9420
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
картофи - 6 броя големи
лук - 1 глава червен
колбас - 200 г салам, полушпек
кисели краставички - 6 броя
мазнина - 50 мл олио
лимонов сок - от 1 лимон
червен пипер - 2 щипки
черен пипер - на вкус
сол
подправки - микс
Обелете картофите, нарежете ги и ги сварете в подсолена вода. Краставичките и шунката нарежете в желана форма, а лукът на тънки кръгчета. Омесете всичко в купа, посолете, поръсете и с черен пипер.
Загрейте в тиган мазнината и прибавете останалите подправки, разбъркайте за няколко секунди и веднага излейте върху салатата.
Леко разбъркайте и поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари