Картофена супа с боб и царевица
1 Февруари 2013
8337
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Поставяме нарязаните на парченца картоф, целина и чушка в голяма тенджера с олиото и маслото. След като зеленчуците зацвърчат, намаляваме огъня. Похлупваме и задушаваме 10 минути, разбърквайки от време на време. Сипваме бульона, подправяме със сол и пипер на вкус и оставяме да заври. Захлупваме и на тих огън варим около 15 минути. Добавяме млякото, боба, царевицата и градинския чай. Оставяме да къкри още 5 минути.
По желание запържваме бекона в сух тиган, докато стане хрупкав, след което всяка порция топла супа поръсваме с натрошен бекон и магданоз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари