Картофена супа с кресон
22 Декември 2011
7979
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
картофи - 700 гр.
лук - 2 глави
кресон - на вкус
домати - 2 бр.
прясно мляко - 300 мл.
бяло вино
черен пипер
индийско орехче
сол
Нарязаните обелени картофи и лук се сваряват до омекване в 900 мл. вода, след което се пресоват, като се отделят 1/3 от тях. Прибавят се млякото, повече черен пипер и малко настъргано индийско орехче и супата се притопля.
Непосредствено преди поднасяне се поставят ситно нарязаният кресон, обелените и нарязани домати и отделените парченца картофи, а по желание и малко вино, което се прибавя на малки дози, за да не се пресече млякото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари