Картофена фокача
19 Юли 2012
26844
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите трябва да са сварени. В хладката вода се поставя маята, лъжичка мед или захар и 2-3 с.л. брашно и се оставя за 15 мин. Свареният картоф се настъргва и се смесва с брашното. Добавя се маята и розмаринът. Замесва се меко еластично тесто, като се добавя и част от зехтина. Оставя се да втаса за около час. В тава за печене се разстила като пита, намазва се със зехтин и се поръсва с розмарин (босилек). Може да се поръси с морска сол (ако сте почитатели на соленото) или с настърган кашкавал, както и да посипете с ядки или семена. Оставя се да втаса около 30 мин. Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари