Картофена фритата с лук

вход през zajenata.bg
Картофена фритата с лук
admin
Добавена от: admin
14568
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 големи картофа – леко сварени и нарязани на кубчета
1 голяма глава лук – нарязана на резени
около 3-4 с.л. зехтин
8 яйца
2 с.л. нарязан магданоз
1 нарязана люта чушка (по желание)
сол и черен пипер
 

Загрейте фурната на 180C (ако ще използвате фурна – традиционната фритата се приготвя в тиган на котлона).
Нагрейте дълбок тиган и сипете вътре зехтина. След като се сгорещи, добавете картофените кубчета и лука и оставете да се карамелизира и покафенее. Намалете температурата. Подправете със сол и черен пипер. Ммеждувременно разбийте яйцата в отделна купа, подправете с малко сол и пипер. Изсипете яйчената смес в тигана и намалете огъня, така че фритатата да се опече равномерно, без да загори.
Ако ще печете ястието на фурна, намазнете тавичката, добавете в нея картофите и лука, като ги разпределите равномерно. Отгоре изсипете яйцата и сложете във фурната за около 20-30 минути. Средата на фритатата и при двата метода трябва да е леко втвърдена на пипане. Ако приготвяте ястието на котлон, покрийте тигана с лист фолио, така че да се опече и повърхността.
След като фритатата е готова, поръсете я с магданоз и нарязана люта чушка и поднесете със зелена салата и малко домашно приготвен хляб. Фритатата е вкусна и топла, и студена, нарязана на квадратни парчета.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft