Във време на пости човек трудно постига разнообразие на трапезата. Днес ви предлагаме да разнообразите традиционните боб, леща, пълнени чушки и сарми с тази чудна картофена яхнийка по манастирски .
Картофена яхнийка по манастирски
Продукти:
1/2 кг картофи
1/2 кг лук
2 моркова
4 месести чушки
1 връзка магданоз
2 супени лъжици сухи подправки на вкус (джоджен, чубрица, копър)
2 супени лъжици брашно
смлян черен пипер
сол
Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета, залейте с вода, колкото да ги покрие, след което сложете на котлона и оставете да заври. Прибавете нарязания лук, морковите, нарязаните чушки. Оставете всичко да къкри на умерен огън до омекване. Смесете брашното и смления пипер в малко вода, така че да се получи кашичка, а след това я добавете в съда при яхнията и разбъркайте.
Добавете подправки и сол на вкус, след това махнете от печката и овкусете с щипка ситно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!