Картофена яхнийка с кюфтета и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Картофена яхнийка с кюфтета и гъби
Картофена яхнийка с кюфтета и гъби
admin
Добавена от: admin
70490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За кюфтетата:
500 г кайма
2 с.л. ориз
чубрица
подправка за скара или смес от подправки по избор за овкусяване на каймата
1 бр. яйце
брашно
За яхнията:
1 глава лук
1 бр. морков
2 скилидки чесън
1 бр. чорбаджийска чушка
5-6 пресни гъби
парче суха целина
подправки: дафинов лист, 2-3 зърна бахар, джоджен, девесил, пащърнак, сол, бял пипер, червен пипер, вегета
2-3 бр. картофи
2-3 с.л. лютеница
вино

Каймата, оризът, яйцето и подправките се омесват добре и от сместа се оформят не много големи кюфтета. Овалват се в брашно. Загрява се мазнина, в която се задушават лукът, морковите, чорбаджийската чушка, целината, чесънът, дафиновият лист и бахарът. Добавят се гъбите, задушава се още 1-2 минути и се налива малко вино. Захлупва се и се оставя3-4 минути. Поръсва се с червен пипер и се залива с вода. Слагат се стритият сух девесил, пащърнакът и вегетата. След като заври с помощта на лъжица в соса се пускат кюфтенцата и нарязаните на кубчета картофи. Поръсва се обилно с джоджен и по желание със стрита суха люта червена чушка. Разбърква се и след като заври отново, се слага лютеницата. Остава се да поври десетина минути и се пресипва в тава. Пече се в умерена фурна до пълна готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft