1 кг телешка кайма
1 кг картофи
половин глава лук
1 средно голяма чушка
1 средно голям домат
1 среден морков
1 супена лъжица краве масло
половин супена лъжица сол
половин лъжица Вегета
половин лъжица червен пипер
1 супена лъжица фикс за кайма + 100 мл вода
За днес ви предлагаме уникална комбинация от телешко месо, картофи и зеленчуци. Всички на трапезата ще бъдат еднакво доволни, когато им поднесете това ястие.
1. Първо нарежете месото на кубчета и го сложете в тенджера. Добавете солта, Вегетата, ситно нарязания лук и мазнината. Поставете да се пържи на умерен огън, докато се изпари течността.
2. След като се изпари течността, добавете червения пипер и добавете 1 л вряща вода, след което оставете месото да ври на среден огън 2 часа.
3. Когато се свари месото, го извадете от съда с течността и го поставете в друг съд, след което го сложете настрани. Добавете в бульона предварително обелените и нарязаните на кубчета картофи. След това добавете предварително нарязаните на ситно домати, чушка, морков. Оставете сместа да ври на тих огън, докато се сгъсти.
4. След като се сварят картофите, добавете месото в тях и ги оставете на много слаб огън да се варят 15 минути.
5. Междувременно разбийте фикса със 100 мл вода и след като престои 15 минути, добавете малко по малко сместа в тенджерата и внимателно разбърквайте. Оставете още 2 минути на огъня, след което дръпнете тенджерата от котлона. След като се охлади малко, поднесете.
Забележка-след като се свари месото може да бъде необходимо да се добави още малко вода в тенджерата зависи от месото и от картофи, така че ако трябва добавете свободно още вряща вода, докато се схванат.