Формичките се намазват с масло по дъното и стените. Взема се щипка от настърганите картофи, като стърготините се залепват по дъното и ръбчето. Операцията се повтаря, докато се заредят останалите предвидени формички. Отгоре върху подредените картофи се намазва внимателно тънък слой масло. Подготвените картофени гнезда се слагат в тава (ако не ползвате форма за мъфини). Решетката на фурната се вдига високо и върху нея се слага тавата/формата. Пекат се в предварително силно (200- 220 градуса) загрята фурна, докато хванат златиста коричка (около 10 минути). През това време сметаната се обърква с бекона и наситнения лук. Може допълнително да се овкуси със сол и малко пресен копър. Готовите картофени гнезда се изваждат внимателно от формичките и се запълват със сметановата смес. Подреждат се върху плато.
Картофени гнезда с бекон и сметана
22 Юли 2013
38136
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари