
Измитите картофи се сваряват в подсолена вода, обелват се, докато са топли, а като изстинат, се пасират или се настъргват на ситно ренде. Прибавят се ½ от брашното и галетата, жълтъците, настърганото сирене (кашкавал), ситно нарязаният магданоз и сол, ако е необходимо. Сместа се омесва, разстила се върху намазана с растително масло маса на пласт с дебелина 1 см и се нарязва на квадрати. Внимателно с помощта на нож всеки квадрат се отделя от масата и в средата му се поставя плънка от каймата и ситно нарязания лук, предварително задушени в мазнината и малко вода, след което се оформя на кюфте. Кюфтетата се потапят в леко разбитите белтъци и останалото количество брашно и галета и се изпържват в загрятата мазнина. Поднасят се с гарнитура от прясна салата или с изцедено кисело мляко.