400 г почистена риба или готова рибна кайма
2 стръка праз
3-4 бр. картофи
2 бр. яйца
брашно
галета
1-2 с.л. настърган кашкавал или сирене
черен пипер
сол
лимонов сок
няколко стръка ситно нарязан магданоз
растително масло за пържене
Рибата, нарязана на много дребни парчета (или рибната кайма), се наръсва с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 30 минути в хладилник. Празът се нарязва много ситно, посолява се и се задушава 10 минути в 2 с.л. растително масло. Сварените в малко подсолена вода картофи се отцеждат и докато са още топли, се пасират или намачкват с вилица. Така приготвените продукти се смесват и към тях се прибавят кашкавалът, 1 бр. яйце, магданозът и черен пипер. Сместа се омесва добре и от нея се оформят крокети (като къси кебапчета), които се панират последователно в брашно, в разбито яйце и в галета и се пържат в много сгорещено растително масло (да образуват коричка).