Картофени крокети с риба и праз

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Картофени крокети с риба и праз
Картофени крокети с риба и праз
admin
Добавена от: admin
18029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г почистена риба или готова рибна кайма
2 стръка праз
3-4 бр. картофи
2 бр. яйца
брашно
галета
1-2 с.л. настърган кашкавал или сирене
черен пипер
сол
ли­монов сок
няколко стръка ситно нарязан магданоз
растително масло за пържене

Рибата, нарязана на много дребни парчета (или рибната кай­ма), се наръсва с лимонов сок, сол и черен пипер и се оставя да отлежи 30 минути в хладилник. Празът се нарязва много ситно, посолява се и се задушава 10 минути в 2 с.л. растител­но масло. Сварените в малко подсолена вода картофи се отцеждат и докато са още топли, се пасират или намачкват с вилица. Така пригот­вените продукти се смесват и към тях се прибавят кашкавалът, 1 бр. яйце, магданозът и черен пипер. Сместа се омесва добре и от нея се оформят крокети (като къси кебапчета), които се панират последователно в брашно, в разбито яйце и в галета и се пържат в много сгорещено растително масло (да образу­ват коричка).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft